11:30

Pajala IF

Referat: IBK Boden - Pajala IF

Boden på bortaplan med tunn och småkrasslig trupp såg på förhand ut som en mycket tuff uppgift. Det skulle visa sig att det var det också, men som vi krigade denna match!

Vi får en smakstart då Tova och Issa krigar mot två Bodenbackar, vinner bollen och Issa skjuter 0-1 01.55 in i matchen. Precis vad vi behövde! Första perioden är i övrigt lite avvakande. Hemmalaget har mycke boll, men skapar inte de heta chanserna. Vi sticker upp då och då och har ett par giftiga kontringar. Perioden ser ut att sluta 0-1 till oss men så plötsligt händer det grejer. Först kvitterar Boden till 1-1 då de slår in en volleyretur efter frislag tid 19.22. Tolv sekuner senare replikerar vi då Evvis bryter, sprintar ifrån en back och stänker in 1-2 i bortre krysset. Ett måls ledning i paus. 5-7 i skott i vår favör.

Om vi fick en bra start på matchen så får hemmalaget en än bättre start på andra perioden. Vi tar ett skott som fastnar på första täck och spelet vänder. Bollen hamnar tillslut hos hemmalagets duktige forward Maja Björklund som gör sitt andra för dagen. Även detta mål på "tennis" otagbartför Cessi tid 0.22. Andra perioden är vår bästa i matchen. Boden har fortsatt mest boll, men vi skapar flest rena målchanser. Det är åxå vi som gör matchens nästa mål då vi mycket fint spelar oss ur Bodens press och vänder snabbt. Viola avslutar spelvändningen med ett skott som går in mellan benen på målvakten. Återstående tre och en halv minut blir tämligen händelselösa och vår ettmålsledning håller i sig inför sista. 7-12 i skott till oss.

Drygt tre minuter in i sista kommer matchens enda utvisning. Den drabbar oss och ett jobbigt boxplay väntar. Vårt spel i box är dock säkert och vi reder ut underläget utan större problem. 6.54 kvitterar Boden. En bra individuell prestation leder till detta. Nu står matchen och väger. Boden är det bättre laget i perioden. Kanske börjar tröttheten komma för oss. Vi har gått runt på tre backar hela matchen och våra anfall blir allt färre och kortare. Vi klarar dock pressen matchen ut och sudden väntar. Skott 6-7. Totalt 21-28

I sudden är vi nära att avgöra då Inkas distansskott dimper ner i huvet på målvakten och går strax över ribban. Men även förlängningen blir mållös och vi tar med oss en pinne hem till byn.

Vilken kämpainsats vi står för idag. Samtliga sliter beundransvärt hela matchen. I dag var vi en härlig lagmaskin där alla bidrog till slutresultatet. Jag vill ändå dela ut två extra pluss. Dessa går till Lina som retade gallfeber på motståndarnas forwards. Hon spelade på gränsen och var ettrig som tusan och fick mer än en motståndare ur balans. Kanske är hon som bäst när hon är lite småförbannad. Det andra plusset går till Cessi i mål. Hon var laddad som få inför mötet med sina gamla lagkamrater och stod för en fin insats. Stabilt spel och en fantastikt possitiv inställning. Hon peppar sina medspelare så fort hon får tillfälle. Dessutom bjöd hon på en sjuk räddning vid ett friläge som jag var helt säker på skulle resultera i mål (se bilden på Bodens hemsida). Det var åxå dessa räddningar och egenskaper som gjorde att Örjan blev kvar i Boden.